Complexe Fer/ Желязо комплекс х 500 ml

56,78 BGN
 • Марка: PurOligo
 • Кат. номер: 08465
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Complexe Fer/ Желязо комплекс х 500 ml.

За орален прием. В 1 капачка (15 ml): желязо (цитрат) – 2.4 mg , молибден (натриев молибдат) – 45 mcg, мед (карбонат) – 0.05 mg. 

Complexe Fer PurOligo Желязо Комплекс Йонизиран разтвор, 500 ml

Стимулира образуването на червени кръвни клетки.  

Complexe Fer PurOligo е естествен продукт, източник на желязо - жизнено важен за организма елемент. Йонизираният разтвор от 500 мл. се отличава с по-лесна усвоимост и висока бионаличност, не дразни стомаха, като осигурява нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин. Желязото и медта в състава му допринасят за нормалния енергиен метаболизъм и общият ефект е за повишен тонус и намаляване на умората.


Complexe Fer PurOligo
 е отлично решение за хора с непълноценен режим на хранене и натоварен график, които не могат да осигурят на организма си необходимото количество желязо. Неговият дефицит е доста често срещано явление и може да се появи във всяка възраст. Това може да доведе до опасност за тялото и да се стигне до желязодефицитна анемия.

Най-застрашени от дефицит на желязо са жените, особено по време на бременност. В същата група попадат и вегетарианците. Признак за липса на желязо са умората, виене на свят, проблеми с дишането, намалена концентрация, обща отпадналост.


Основно действие

 • Повишава обмяната на кислород между кръвта и тъканите – желязото е координационно свързан метален йон в структурата на хемоглобина.
 • Оптимално снабдява организма с желязо и поддържа високите нива на хемоглобина и правилното формиране и рециклиране на еритроцитите.
 • Играе важна роля в окислително-редукционните процеси на организма, които осъществяват клетъчното дишане, енергийната продукция и разпределение.
 • Участва в окислителното фосфорилиране и синтеза на енергийното гориво аденозин трифосфат (ATФ).
 • Осигурява защита при бактериални инфекции, когато нуждата от желязо е завишена поради факта, че бактериите "крадат" желязото от хемоглобина и трансферина за свои нужди.

Наличието на молибден в състава на продукта разширява потенциала му на действие, тъй като този елемент е кофактор на детоксикационните ензими ксантин оксидаза и алдехид оксидаза, които разграждат редица лекарства, химикали и токсини от храната.

Медта и желязото имат сходни биохимични характеристики и участват заедно в кръвотворния процес - при дефицит на мед се наблюдава анемия, близка до желязодефицитната.

Медта и желязото балансират своите ефекти и токсичности - при дефицит на единия елемент другият поема някои от функциите му; медта се натрупва в черния дроб при дефицит на желязо и обратното.

В състава на Fer Complex медта, желязото и молибденът са в такова балансирано съотношение, че да не се развива дефицит или токсичност на нито един от тези микроелементи.

 

До какво може да доведе недостига на желязо

Леката форма на анемия, следствие на дефицит на желязо, обикновено не причинява усложнения. Ако тя обаче се задълбочи, може да се стигне до сериозни здравословни проблеми:

 • Понижен имунитет и повишена склонност към инфекции.
 • Забавяне на растежа.
 • Сърдечни проблеми – сърцето трябва да изпомпва повече кръв, за да компенсира липсата на кислород в кръвта при анемия.
 • Проблеми по време на бременност и риск от преждевременно раждане или раждане на бебе с ниско тегло.

 

Какви предимства осигурява ефективната йонизирана формула

Лаборатория Catalyon предлага хранителната добавка Fer Complex/ Feryon/ Железен комплекс под формата на метални йони, разтворени в пречистена вода.  

Революционната йонизирана формула, обект на патент, позволява използването на по-ниски дози с повишена ефективност, адаптирани към тялото и без странични ефекти.

Йонизираното желязо преминава бързо в кръвта и вътреклетъчната среда, без да се налага тялото да го преработва, за да го усвои. Ускорява се процесът на асимилация.

Съставки: В 15 ml.: В 30 ml. / Дн. доза:
Молибден 45 µg  90 µg
Желязо 2.4 mg 4.8 mg

Осмозна вода, желязо цитрат, мед карбонат, натриев молибдат, манганов карбонат.


Не съдържа: 
изкуствени добавки, консерванти, бисфеноли, фталати, алкохол, лактоза, глутен. 

Хранителна добавка, 500 ml.    

 

 
Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин. Допринася за нормалното състояние на организма при желязо-дефицитна анемия.

Забележка: Разклатете преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капачка (10ml) 1-2 пъти дневно,  15 минути преди хранене или сън, 1 час преди или след прием на кафе/чай. Разтворете в малко вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

 

 

Производител

 

Производител: Laboratoire Studix –Catalyons , Франция

Вносител: Холиста Експрес ЕООД, гр. София, кв. Полигона, бл.43

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!